Шампионът Селтик спечели при визитата си на Рейнджърс с 2:1 в голямото дерби на шотландския футбол от 21-ия кръг на местната Висша лига. Това е трета победа на „детелините” срещу вечния им съперник през настоящия сезон след убедителното 5:1 на „Селтик Парк” за първенство на 10 септември и 1:0 на „Хемпдън Парк” в 1/2-финал за Купата на Лигата на 23 октомври.

Рейнджърс по-агресивно пред своите фенове на "Айброкс" и поведе с гол на Кени Милър (12) на празна врата след асистенция на Джеймс Таверниър. Домакините продължиха да доминират, но въпреки това допуснаха изравняване на резултата. В 32-ата минута Скот Синклеър удари гредата, а малко след това центрира от коренер и Муса Дембеле (33) изравни за 1:1.

След почивката „детелините” взеха контрола върху мача и първо Дембеле пропусна добра възможност, а след това вратарят на домакините Фодерингам спаси удар на Форест. В 55-ата минута Дембеле нацели гредата след удар от воле, а гостите материализираха превъзходството си с гол на Скот Синклеър (70) след пас на Стюарт Армстронг. До края на мача гостите не допуснаха изненади и записаха 15-а поредна победа за първенство.

След успеха си Селтик остава на върха с 58 точки и има аванс от 19 точки пред Рейнджърс, който е втори с 39 точки. Това бе първа домакинска загуба за Рейнджърс от 15 месеца насам.