Трагедия сполетя семейството на една от най-големите футболни легенди на Мексико. Най-големият син на Уго Санчес беше намерен мъртъв.
  
30-годишният Уго Санчес-младши, роден в Мадрид докато баща му е играч на Атлетико (Мадрид), е бил открит мъртъв в дома си в квартал на Мексико Сити. Заедно с него е имало още един мъж. Разследването е показало, че става дума за задушаване, тъй като в дома е имало голямо количество газ. Все още не се знае дали става дума за нещастен инцидент или самоубийство. Синът на футболната легенда също беше футболист и игра за Пумас и Атланте. В последно време работеше като директор по спорта в един от районите на мексиканската столица.
 
Както е известно, Уго Санчес беше съперник на Христо Стоичков в надпреварата за „Златната обувка“ през 1990 г. Тогава двамата спореха за най-добър голмайстор в Европа и накрая финишираха с равен резултат – 38 гола. Българинът вкара попаденията с екипа на ЦСКА, а мексиканецът като играч на Реал (Мадрид). След като Камата премина в Барселона, двамата играеха за двата най-големи съперника в испанския футбол.