Колумбийската легенда на световния футбол Радамел Фалкао наскоро се завърна в родината си да играе за Милионариос, а семейната драма го принуди да пропусне мача на тима в края на миналата седмица при загубата с 1:2 от Алианса. Неговата съпруга Лорелей и петте им деца били приети в болница, след като се натровили с газ. Инцидентът станал в семейната къща в Богота, когато половинката на нападателя пуснала бойлера за басейна. Имало обаче теч и силната миризма бързо се разнесла из цялата къща. За щастие били спасени от камериерката, която се оказала там в този момент.

„Включихме нагревателя и всички получихме отравяне с въглероден окис. След много часове усетихме силна миризма. Дамата, която ни помагаше, започна да ни крещи да излизаме бързо. Тръгнахме, защото миризмата беше непоносима. Анет плака, защото беше болна, Джедидая спеше, а аз видях света с главата надолу. Анет и аз имахме най-силните симптоми, но скоро майка ми, Доми, Хевън и Деси също започнаха да се чувстват зле, с повръщане и главоболие“, каза съпругата на Фалкао.

Домашната прислужница била тази, която усетила какво се случва. „Тя започна да ни крещи да излезем бързо навън“, добави Лорелей.

Бързо била повикана помощ и дамата, нейните родители и петте деца постъпили в болница, където им оказали помощ.

Фалкао благодари на всички за техните съобщения за подкрепа и особено на болничния персонал, който помогна на семейството му. Напоследък на нападателя явно не му върви, тъй като в края на миналата години домът му в Мадрид беше обран, докато е на вечеря със семейството си в близък ресторант. Тогава той играеше за Райо Валекано.