Актуалният шампион от Купата на африканските нации Сенегал се наложи над тима на Гвинея с 2:0 в мач от Група "C" на турнира и се класира за 1/8-финалите.

Въпреки поражението Гвинея завърши на трета позиция в групата и също се класира за следващата фаза на надпреварата. Първото попадение за Сенегал вкара Абдулай Сек с глава след час игра, като се възползва от центриране на Крепен Диата. В добавеното време Илиман Ндиайе направи 2:0 за Сенегал. За тима на Гвинея титуляр бе защитникът на Ботев (Пловдив) Антоан Конате, който получи жълт картон и в 64-ата минута бе заменен от Ибрахим Диаките.

В другия мач от групата Камерун победи Гамбия с 3:2 в мач с много обрати. Нападателят Карл Токо Екамби изведе камерунците напред в резултата, като това бе отлична операция за отбора. В 72-рата минута обаче Абли Джалоу изравни за Гамбия, а десетина минута по-късно Ебрима Коли направи пълен обрат. Две минути преди края на редовното време Джеймс Гомес от Гамбия опита да изчисти една топка и си вкара зрелищен автогол.

Кристофър Уух донесе ценния успех за Камерун в добавеното време. Малко след това Ебрима Коли отново изравни за Гамбия, но пoпадението бе отменено след намеса на ВАР заради игра с ръка.  На вратата на Гамбия бе вратарят на Локомотив (София) Бубакар Гай.

Тимът на Кемерун завърши на второ място в групата и заслужи правото да играе на осминафилите.