Сенегал срази Буркина Фасо с 3:1 и се класира за финала в турнира за Купата на африканските нации. Абду Диало, Идриса Гей и Садио Мане вкараха головете за успеха на "лъвовете от Теранга", които очакват домакина Камерун или Египет в спора за трофея в неделя.

През първата част сенегалците имаха по-чистите положения и на два пъти претендираха за дузпи, които не получиха след намесата на ВАР. В 27-ата минута след центриране от корнер Шейх Кояте стреля силно в долния десен ъгъл на вратата, но бранител на Буркина Фасо изби топката. Три минути след това вратарят на "жребците" Ерве Кофи се сблъска лошо с противник и първоначално реферът бе готов да даде дузпа за Сенегал. Ситуацията бе разгледана с ВАР, след което главният съдия Бамлак Уейса реши, че няма основания за наказателен удар. 

В седмата минута на даденото от рефера продължение на първото полувреме Едмон Тапсоба игра с ръка в наказателното поле, но и в тази ситуация Сенегал не получи дузпа след преглеждане с ВАР.

Малко след началото на втората част Бертранд Траоре от Буркина Фасо можеше да се разпише, но ударът му бе блокиран. В 70-ата минута Калиду Кулибали опита задна ножица от близко разстояние, но топката срещна тялото на негов съотборник и стигна до Абду Диало, който я прати в мрежата. Шест минути след това една от звездите на Ливърпул Садио Мане се пребори за топката до аутлинията и асистира на Идриса Гей, който реализира втория гол.

В 83-ата минута Буркина Фасо върна едно попадение след центриране на Иса Каборе и удар с коляно на Ибрахим Туре, но пет минути по-късно Садио Мане оформи крайното 3:1 с прехвърлящ удар.