Сент Етиен и Олимпик (Марсилия) не успяха да излъчат победител в дербито помежду си от 8-ия кръг в Лига 1. Двата тима направиха много интересен двубой с доста положения и пред двете врати, но в крайна сметка завършиха 1:1.

Гостите първи откриха резултата в мача с попадение на Андре-Пиер Жиняк, който бе изведен великолепно от Лучо Гонзалес в 27-ата минута и без забавяне прати топката в мрежата. Домакините обаче успяха да изравнят в 59-ата минута, когато Лоран Батлес засече центриране на Блес Матуиди и не остави никакви шансове на вратаря Стив Манданда.

Така Сент Етиен записа първо равенство в последните си пет мача, но за момента остава лидер в класирането с актив от 17 точки. Марсилия пък също продължава успешната си серия от шест поредни срещи без поражение и заема 6-ата позиция с 12 точки.

Новакът в Лига 1 Брест би Монако с 1:0 на неговия "Луи II". Единственото попадение бе дело на Бруно Гружи в средата на второто полувреме. Така Брест вече пет мача няма загуба и се намира на четвърта позиция в подреждането с 14 точки.

Бордо продължава с възхода си, след трагичното начало на шампионата. Играчите на Жан Тигана победиха с 1:0 Лориен след гол на Мишел Зиани. Така жирондинците вече са на десета позиция - на шест точки от лидера Сент Етиен./БЛИЦ