Сент Етиен оглави класирането на френската Лига 1 за първи път от близо 29 години, след като се наложи с 3:0 над Монпелие в мач от 6 кръг.
 
Победата затвърди успешния старт на “зелените” от налачото на сезона и им позволи да задминат по голова разлика досегашния лидер Тулуза, който направи нулево равенство като гост на Монако.
 
Димитри Пайет вкара два от головете за победата на Сент Етиен и вече има шест попадения на сметката си от началото на сезона.
 
Той вкара за първи път в мача в 21-ата минута, а стана автор и на третия гол на тима си в 65-ата. Тогава реагира най-добри от всички на терена при отскочилата от гредата топка след изпълнение на пряк свободен удар. Между двете му попадения се разписа са и Еманюел Ривиер, който с глава засече центриране на Бакари Сако.
 
Успехът позволи на Сент Етиен да оглави класирането на Лига 1 с 13 точки. “Зелените” не са били на тази позиция на таблицата от близо 29 години. За последно това се случи на 20 февруари 1982 г.
 
Първото място и победата над Монпелие дава на Сент Етиен самочувствие преди сблъсъка с Олимпик (Лион) след седмица. За двата тима това ще бъде мач № 100 по между им, а “зелените” нямат победа от 1993 г. насам.
 
Шампионът Олимпик (Марсилия) спечели с 3:0 гостуването си на Арл-Авиньон. Новакът във френския елит загуби всичките си 6 мача от началото на сезона. Сошо победи Ница и излезе на пето място в класирането. Каен вече е четвърти след 1:0 срещу Лориен, след като Юсеф Ел Араби вкара четвъртия си гол за сезона./БЛИЦ
 
ФРАНЦИЯ, ЛИГА 1, 6 КРЪГ
От 18 септември (събота)
Лориен – Каен 0:1
Монако – Тулуза 0:0
Нанси – Брест 0:2
Сент Етиен – Монпелие 3:0
Сошо – Ница 4:0
Валансиен – Ланс 1:1
Арл-Авиньон – Олимпик (Марсилия) 0:3
 
Предстоящи
На 19 септември (неделя): Лил – Оксер, ПСЖ – Рен, Бордо – Олимпик (Лион)
 
КЛАСИРАНЕ: 1.СЕНТ ЕТИЕН 13, 2.Тулуза 13, 3.Рен 11, 4.Каен 11, 5.Сошо 10 и др.