Сент Етиен спечели с 3:2 при визитата си на борещия се за оцеляването си в елита Монако в среща от 35-ия кръг на френската Лига 1 и замечта за Шампионската лига, измествайки Олимпик (Лион) от третата позиция преди мача на „хлапетата“ с Лил тази вечер.

Желсон Мартинс (18) откри за домакините с диагонален удар от малък ъгъл, а в края на първото полувреме вратарят Даниел Субашич получи контузия и беше заменен принудително от Сейду Си. Той нямаше късмет след почивката, след като в 59-ата минута при центриране на Рми Кабея се стигна до автогол на Фод Байо. Реми Кабея (71) сам направи обрата пълен, а девет минути след това центрира и резервата Арно Норден (80) вкара третия гол за „зелените“. В добавеното време Карлос Винисиус (90+2) оформи крайния резултат.

След успеха си Сент Етиен е трети с 62 точки и по-добра голова разлика от Лион, който дори при реми срещу Лил ще се върна на тази позиция. Монако записа шести последователен мач без успех в шампионата и остана на 17-ото място с 33 точки, на 3 точки над опасната зона.