Аякс опитва да си върне под наем защитника Матайс де Лихт от Ювентус, пише авторитетното португалско издание “А Бола”. 20-годишният талант премина при “бианконерите” именно от амстердамския гранд през лятото срещу 70 милиона евро. Сега обаче холандците опипват почвата за възможността да го върнат обратно на “Амстердам Арена”.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Де Лихт бе привлечен в Ювентус с големи очаквания, но като че ли изпитва трудности да се адаптира към стила на игра в Серия “А”. Той получи сериозен шанс да се наложи в състава на торинци след контузията на Джорджо Киелини, но не е особено убедителен с представянето си. Нидерландецът отнесе някои критики за играта си с екипа на “бианконерите”, особено след като направи няколко дузпи за игра с ръка в наказателното поле.

Маурицио Сари остави Де Лихт извън състава за последните три мача на Юве. В същото време заместникът му Мерих Демирал се включи доста добре и има сериозен шанс да измести 20-годишния талант от стартовата единайсеторка. Това още повече поставя под въпрос бъдещето на Де Лихт в Ювентус.