ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Прекрасен индивидуален гол на Дор Тургеман в добавеното време на първото продължение донесе на дебютанта Израел исторически триумф с 3:2 над Бразилия на световното първенство за младежи до 20 години, което се провежда в Аржентина. Израелският тим на два пъти беше догонващ в резултата, но стигна до успеха и се класира за полуфиналите, където ще се изправи срещу победителя от мача между САЩ и Уругвай.

Отборът, воден от Офир Хаим беше по-добър през първото полувреме, но Бразилия създаде по-чистите голови положения. При едно от тях вратарят Томер Зафрати с крак спаси удар Маркиньос. В 56-ата минута Маркос Леонардо даде аванс на „селесао“, след като се разписа с по-слабия си ляв крак. Анан Халаили обаче изравни четири минути по-късно. Той беше точен с глава. До края на редовното време последва отлично спасяване на бразилския страж Кайке, който отрази удар на Тургеман и прати мача в продължения.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

В самото начало на първия оувъртайм Андрей Сантос направи прекрасно подаване към Матеус Нашименто, който възстанови аванса на "селесао". Само две минути по-късно последва ново изравняване. Хамза Шибли беше точен след центриране, което засече на далечната греда. Решителният момент дойде в третата минута на добавеното време на първото продължение, когато Дор Тургеман дриблира между защитниците на Бразилия и стреля фалцово точно във вратата на Кайке.

През второто продължение Израел имаше шанс да увеличи преднината си, но Илай Мадмун и Ахмед Ибрахим пропуснаха по една дузпа. Това обаче не попречи на играчите на Офир Хаим да постигнат историческата победа над Бразилия и да станат първият дебютант на световното първенство за младежи до 20 г., който се класира на полуфиналите от 2015 г., когато Сенегал също стигна до финалната четворка при първото си участие.

Място на полуфиналите си осигури и Италия. "Адзурите" се наложиха с 3:1 над Колумбия. Чезаре Казадей и Томазо Балданци се разписаха до почивката, а в 46-ата минута Франческо Еспозито вкара трети гол за италианците. Силите на Колумбия стигнаха само за почетно попадение, дело на Йохан Торес в 49-ата минута. Съперник на италианците на полуфиналите ще бъде Нигерия или Южна Корея.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!