Нападателят на Барселона Луис Суарес може сензационно да се завърне във Висшата лига, съобщава „Марка“. Друг любопитен кандидат за подписа на близкия приятел на Лионел Меси е италианският шампион Ювентус.

Уругваецът стана ненужен на „Камп Ноу” след пристигането на новия наставник Роналд Куман и обмисля възможностите пред себе си. Последните спекулации го свързват с тима на Лестър, където мениджър е Брендън Роджърс, с когото Суарес работи заедно при престоя си в Ливърпул. Основна пречка за евентуален трансфер към момента са високите финансови претенции на 33-годишния голмайстор.

В същото време италианските медии твърдят, че Ювентус ще се опита да отмъкне Луис Суарес като свободен агент от Барселона. „Бианконерите“ са един от малкото тимове, които могат да си позволят заплатата му. Те са в търсене на нов централен нападател, след като Гонсало Игуаин ще си тръгне от Торино. Ако се стигне до такъв трансфер, Суарес би се събрал с Джорджо Киелини, когото нападателят ухапа по рамото по време на мач от Световното първенство в Бразилия през 2014 година.