Бившият съотборник на Димитър Бербатов в Тотнъм – Мидо даде интересно интервю пред talkSPORT, в което говори за класата на българския нападател. Египтянинът сподели, че в първите си дни на „Уайт Харт Лейн“ Бербатов е бил истинско разочарование за „шпорите“ и най-вече за тогавашния мениджър на тима Мартин Йол.

Впоследствие обаче, Бербатов направи невероятни два сезона за „шпорите“, в които той записа 46 гола в 102 мача и спечели Купата на лигата.

В крайна сметка последва трансфер в Манчестър Юнайтед лично по настояване на сър Алекс Фъргюсън, който тогава плати 30 млн. паунда за българина.

„Спомням си, че Тотнъм бе привлякъл Бербатов през лятото, но в първите три мача от сезона той бе най-слабият играч на терена. Тогава Мениджърът Мартин Йол ми се обади и ми каза: „Мидо, направих голяма грешка. Ела в Тотнъм и ще направя каквото пожелаеш. Това момче, което купих (бел.ред. – Бербатов), не е това, което очаквах. Имам нужда от теб“, сподели Мидо.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Така се завърнах през януари и два дни по-късно играх срещу Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“, заемайки мястото на Берба, който остана на пейката. Той имаше нужда от време, но Йол мислеше, че никога няма да се адаптира в Англия. Когато се завърнах в Тотнъм обаче, Бербатов започна да играе като Кройф! Бе направи невероятен. Превърна се в коренно различен играч“, спомни си още Мидо.

„Ако трябва да бъда честен, за мен бе много трудно. Давах най-доброто от себе си, борих се всеки ден, за да се върна в състава, но не бе никак лесно, защото Бербатов бе невероятен. Неговото докосване и начинът, по който той можеше да завърши атаката бе просто от друга планета“, продължи той с похвалите към Бербатов.