Голмайсторът на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд може да се счита за футболист на Манчестър Сити, потвърди новината и трансферният гуру Фабрицио Романо в профила си в „Туитър“, както и говорителят на семейството на футболиста Ян-Оге Фьортофт.

Италианският журналист твърди, че звездата ще премине при "гражданите" за по-малка от сочената като освобождаваща клауза сума от 75 милиона евро в договора му с вестфалци. Според трансферния гуру иде реч за 60 милиона евро.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Белгийското издание „DH Les Sports +“ съобщи, че норвежкият нападател е преминал медицински прегледи този понеделник следобед в клиника в Брюксел при лекарите на „гражданите“.

Холанд пристигнал в белгийската столица рано сутринта в понеделник, за да премине тестовете в болница „Еразме“ часове по-късно, след което се е завърнал в Дортмунд.

"Най-накрая беше взето решение. Ерлинг Холанд ще играе за Манчестър Сити следващия сезон. От екипа на Холанд съобщиха миналата седмица на Реал Мадрид и Байерн Мюнхен за решението му. Последните няколко седмици бяха свързани с уточнение на детайлите по договора с Манчестър Сити”, написа говорителят на семейството на норвежеца Ян-Оге Фьортофт.

Очаква се „гражданите“ да обявят официално сделката по-късно тази седмица.

Заплатата на Холанд в Манчестър Сити ще бъде около 300 хиляди паунда на седмица, което ще го постави в скалата на заплатите на Кевин де Бройне, Рахийм Стърлинг и Джак Грийлиш, с около 1 200 000 паунда на месец.

През този сезон 21-годишният Холанд има 28 гола и 8 асистенции във всички турнири.