Кралят на футбола Пеле може да играе за Сантос на световното клубно първенство през декември в Япония, съобщи днес президентът на клуба Луис Алвару ди Оливейра Рибейру.

Според шефа идеята да се привлече 70-годишния ветеран и трикратен световен шампион с бразилския национален отбор "е сериозна". Пеле е посрещнал с ентусиазъм тази идея и е обещал "да тренира и да излезе на футболния терен, ако е възможно".

"Разбира се, Пеле дори и да потренира, не може да играе през целия мач, но аз още сега си представям как излиза на терена в края на мача, за да изпълни дузпа", каза Рибейру.

Едсон Арантес до Насименто - Пеле, за своята възраст изглежда просто блестящо и световната футболна общественост се убеди в това още веднъж в събота по време на церемонията по теглене на жребия в Рио де Жанейро за Мондиал 2014.

Като футболист на Сантос Пеле два пъти печели междуконтиненталната купа - през 1962 и 1963 година. Така след 48 години Пеле сега има възможност за трети път да стане световен клубен шампион с фланелката на Сантос. Впрочем окончателното решение ще бъде взето от треньора на Сантос - Муриси.

"По този въпрос треньорът е най-големият началник, ако той каже "не", ще търсим друг начин да използваме имиджа на Пеле", каза Рибейру.