Дания сензационно обърна световния шампион Франция с 2:1 при визитата си на "Стад дьо Франс" в мач от Лига А, група 1 на турнира Лига на нациите.

След по-активно начало на "петлите" гостите първи създадоха голова опасност след хубава контраатака, завършена от Йоаким Мееле, чийто удар прати топката в гредата. В 15-а минута гол на Карим Бензема не бе зачетен заради засада, а положенията се редяха едно след друго. В 30-а минута Мбапе стреля силно, но не затрудни Каспер Шмайхел. 

В заключителните минути на полувремето Килиан Мбапе се контузи и беше заменен от Кристофър Нкунку. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Шест минути след почивката Чуамени подаде към Карим Бензема (51), който преодоля четирима бранители и се разписа за 1:0. Последва отпускане в състава на "петлите" и резервата Андреас Корнелиус (67) изравни за 1:1.

В 71-а минута "червеният динамит" можеше дори да вземе аванс, но силният удар на Сков Олсен беше париран от Лорис. В 80-а минута Коман пробва диагонален удар, но Шмайхел спаси, а само секунди по-късно Канте нанесе удар и топката се удари. Изненадващо в самия край Андреас Корнелиус (88) се измъкна зад защитата и с удар от малък ъгъл донесе победата на датчаните.

В другия мач от тази група Австрия разби другия финалист от Мондиал 2018 Хърватия с 3:0 в Осиек. Марко Арнаутович (41) вкара красив гол за гостите, а Михаел Грегорич (54) и Марсел Забицер (57) довършиха "шахматистите".

В следващия кръг на групата Австрия ще е домакин на Дания, а Хърватия ще приеме Франция в мач повторение на финала на последното световно първенство в Русия.