Третодивизионният тим Алкояно поднесе голяма сензация и победи Реал (Мадрид) с 2:1 след продължения, класирайки се на 1/8-финалите за Купата на Краля. В редовното време резултатът бе 1:1. Гостите поведоха с гол на Едер Милитао (45), но Хосе Солбес (80) изравни и мачът влезе в продължения. В 110-ата минута домакините останаха в намален състав, след като Рамон Лопес бе изгонен с втори жълт и червен картон, а пет минути шокираха "кралете" с гол на Хуанан (115) и до края запазиха аванса си.

Зинедин Зидан извърши доста промени в стартовия състав на Реал след загубата от Атлетик (Билбао) с 1:2 на полуфиналите за Суперкупата на Испания миналата седмица. На вратата започна Андрий Лунин. Дебют за мадридчани направи и 20-годишният бранител Виктор Чуст.

През първата част "кралете" очаквано доминираха, но трудно стигаха до голови положения пред вратата на Алкояно. В 15-ата минута Федерико Валверде шутира отдалеч, но вратарят на домакините Хосе Фигерас отрази удара, както направи и десет минути по-късно, когато Лукас Васкес не успя да го преодолее.

Малко преди края на първото полувреме Марсело центрира от корнер, а Едер Милитао засече с глава и реализира за 0:1.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В началото на втората част Мариано Диас не успя да затрудни Фигерас с удар от границата на наказателното поле, а постепенно темпото на игра спадна. В 79-ата минута Винисиус можеше да сложи точка на спора, но Фигерас за пореден път спаси с блестяща намеса. Секунди по-късно Рамон Лопес изведе Хосе Солбес, който матира младият страж Андрий Лунин за 1:1. До края на редовното време резултатът остана непроменен и така двубоят навлезе в продължения.

В 110-ата минута Рамон Лопес си изкара втори жълт, респективно червен картон и остави домакините с 10 човека на терена. Това обаче не помогна на гостите и скоро след това 30-годишният полузащитник Хуанан Касанова (115) даде преднина на домакините.

Натискът на "белия балет" до края на срещата не даде резултат и така Реал (Мадрид) стана втората жертва от елита за Алкояно, който отстрани Уеска с 2:1 на свой терен в предишния кръг. Треньорът на "кралете" Зинедин Зидан не е печелил никога Купата на Краля като играч и треньор по време на престоя си на "Сантяго Бернабеу", няма да го стори и този сезон. Като футболист той има два загубени финала, а като треньор е стигал най-много до 1/4-финал.

По-рано в друга среща от тази фаза на надпреварата Реал Сосиедад спечели с 2:0 при визитата си на Кордоба и продължи към 1/8-финалите.

В същото време се играха и срещи от 19-ия кръг на Ла Лига. Хетафе излъга у дома Уеска с 1:0, Бетис надви гостуващия Селта с 2:1, а Виляреал завърши 2:2 с Гранада.

Алкояно – Реал (Мадрид) 2:1 след продължения
0:1 Едер Милитао (45), 1:1 Хосе Солбес (80), 2:1 2:1 Хуанан (115)

Алкояно: Хуан, Жордан (60 - Серда), Прими, Гонсалес, Карбонел (60 - Молто), Рубио (72 - Р.Лопес), Джони (78 - Диаките), Хуанан, Мехия (60 - Солбес), А.Лопес, Ел Гезуани (106 - Антон)

Реал (Мадрид): Лунин, Одриосола (98 - Азар), Милитао, Чуст, Марсело, Каземиро, Валверде, Иско (99 - Кроос), Васкес, Винисиус (91 - Асенсио), Мариано (67 - Бензема)

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА