Ужасна новина сполетя трима български футболисти в Русия. Амкар (Перм) обяви фалит и доброволно напусна елитната Премиер лига. В тима играят Георги Пеев, Захари Сираков и Мартин Кушев. След пагубния край за клуба не е ясно какво е бъдещето на нашите футболисти, както и на всички останали. В Амкар до последно работеше и българският помощник треньор Алекси Желязков.

Новината бе потвърдена от официалния сайт на клуба. Президентът Валери Чупраков подаде оставка, която бе единодушно приета от всичките седем члена на ръководството.

Босът вече е изпратил официално писмо до Висшата лига, с което ги уведомява, че отборът няма да играе в елита през сезон 2011. Към днешна дата дълговете на клуба възлизат на 167 милиона рубли, а преговорите с потенциални инвеститори са се провалили.

Амкар завърши сезона на спасителното 14-о място с 30 точки. От елита изпаднаха Алания (Владикавказ) на Иван Иванов и Иван Стоянов и Сибир (Новосибирск). След оттеглянето на Амкар има вероятност Алания с двамата българи да бъде върнат в Премиер лигата от следващия сезон.