Рома може да получи служебна загуба за мача си от първия кръг на Серия „А“ срещу Верона. Срещата завърши при нулево равенство, но има много голяма вероятност „вълците“ да бъдат наказани заради административна грешка при вписването на състава.

Проблемът е, че Амаду Диавара, който в 89-ата минута беше заменен от Гонсало Вияр, е бил картотекиран преди началото на сезона като част от играчите под 22 години. Бившият халф на Наполи обаче навърши 23 години на 17 юли.

В Серия „А“ вече има подобен прецедент. През август 2016 г. Сасуоло получи служебна загуба, въпреки че победи Пескара с 2:1. Поводът беше включването в игра на новото попълнение Антонио Рагуса в последните 20 минути на мача, но не е бил заявен в официалния състав на „черно-зелените“ пред футболната лига.

Единствената вратичка, която Рома може да използва, за да се отърве от наказанието е във факта, че в листата на тима има още свободни позиции за играчи над 22 години, а грешката не е умишлено направена с цел да се освободи място за други футболисти в списъка.

Още повече, че Амаду Диавара се води като развит в Италия футболист. Халфът е роден в Гвинея, но 17-годишен става част от третодивизионния Сан Марино.

„Вълците“ завършиха на пето място в Серия „А“ през миналия сезон, а във втория кръг приемат шампиона Ювентус.