Шампионатът в Бундеслигата се готви за своя рестарт, след като в средата на март беше прекратен заради пандемията от коронавирус. Голяма част от феновете в Европа очакват подновяването в едно от Топ 5 първенствата, тъй като още в първия кръг се очаква едно от най-големите дербита в немския футбол. За 16 май е предвиден сблъсъкът между Борусия (Дортмунд) и Шалке 04.

За първи път в историята си Рурското дерби ще се играе без публика. Освен това ще трябва да се спазват стриктни санитарни норми. Домакините от Дортмунд обаче получиха сериозен удар в първите дни, след като стана ясно, че първенството е пред рестартиране.

Само в рамките на два дни двама от основните играчи на Борусия получиха сериозни контузии и има огромна вероятност да пропуснат дербито с Шалке 04.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Във вторник белгийският национал Аксел Витсел е получил контузия в аддукторите и то при ситуация, когато около него не е имало други футболисти. Оттогава 31-годишният халф не е тренирал с „жълто-черните“. На следващия ден 26-годишният Емре Джан също е получил травма и то при самостоятелна тренировка.

Все още се очаква точната диагнозата за контузиите на двамата, но според предварителни информации става дума за скъсани мускули. Това ще принуди треньора Люсиен Фавър да прави промени в състава си, където Витсел и Джан са с основна роля.

Очаква се мястото на двамата контузени в игра да се появят датският национал Томас Дилейни и Юлиан Бранд. Проблемът с Дилейни е, че не е участвал в мачове от ноември. Той пропусна 19 срещи заради контузии на коляното и глезена.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!