Шефове на българския национал Кристиан Малинов са обект на сериозно разследване и може да бъдат съдени във връзка с антикорупционно разследване в Белгия. Операция "Чисти ръце" се провежда от местните власти в рамките на последните три години и списъкът със заподозрените е доста внушителен.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Става дума за общо 56 човека и фирми. Сред тях е и управата на Льовен, където играе 27-годишният бивш халф на ЦСКА. Сред останалите, които очакват да бъдат подведени под съдебна отговорност на настоящи и бивши ръководители на Брюж, Гент, Шарльороа (който държи правата на Иван Горанов), Генк, Кортрайк, Стандард (Лиеж), Андерлехт, Мехелен, Генк, Остенде, Льовен и Беверен.

В списъка са и двама от най-влиятелните футболни агенти в страната. Освен това шефовете на Мехелен и Беверен са заподозрени и за провеждане на договорени мачове при битката им за оцеляване в елита през сезон 2017/2018.

За корупционни дейности ще бъдат подведени под отговорност бившият треньор на Андерлехт Иван Леко, друг бивш наставник на отбора Херман ван Холсбек, Петер Мейс (начело на Беершот), Глен де Бук (Локерен), бившият наставник на Мехелен и Беверен Яник Ферейра, а също така треньорът на вратарите на Белгия - Ървинг Леменс.

На 27 януари ще бъдат проверени всички материали и окончателно ще бъдат определени лицата, на които ще бъдат повдигнати обвинения в корупция.