Звездата на Атлетико (Мадрид) Серхио Агуеро за пръв път говори открито за дълго спрягания си трансфер в Челси. В днешното издание на английския "Сън" аржентинецът коментира ситуацията около преминаването си при лондончани. Това издаде, че преговорите са на финалната права и се очаква Агуеро да акостира на "Стамфорд бридж" по време на трансферния прозорец през януари. Според медиите сумата, която англичаните ще броят за него, е 32 милиона английски лири. Самият Агуеро пък заяви, че е роден да играе в Челси и няма търпение да стане съотборник  с "най-добрите футболисти" в света.

"Челси се интересува от мен, защото смятат, че мога да съм важна част от техния състав. Мисля, че подхождам на стила им на игра. Наблюдавам Висшата лига по телевизията и според мен това е най-силното първенство в света заедно с испанското", коментира Серхио Агуеро.

Той определи нападателя на Челси Дидие Дрогба за най-добрия в света, което е сериозно признание предвид факта, че аржентинецът игра заедно с Фернандо Торес в Атлетико (Мадрид)

"В момента има много силни нападатели в света, но мисля, че номер едно без съмнение е Дидие Дрогба", изчетка бъдещия си съотборник Агуеро./ БЛИЦ