Диего Марадона отива на съд. Легендата обвини доскорошния селекционер на Аржентина Серхио Батиста, че вземал подкупи, за да включва футболисти в отбора. В отговор последва: “Адвокатите ми пишат жалба.” Батиста наследи Дон Диего на треньорския пост и води “гаучосите” от юли 2010 до юли 2011-а, когато отборът се провали на Копа Америка.

“Бившият футболист Карлос Макалистър дойде и ми каза за искан рушвет от играчи, защото е уредил нещата с Батиста и неговия помощник Хосе Браун”, заяви Марадона пред дубайски тв канал.

“Мога да кажа, че ми предложиха подкупи да уредим клоуни за телевизията. Вече съм уморен от разправии с Марадона. Това е сериозен проблем. Не знам защо ме напада с неверни твърдения. Той трябва да се извини или да бъде наказан. Боли ме. Това е като нож в сърцето. Чувствам се предаден и наранен. Не мога да повярвам, че каза това. Аз не разбирам защо му е. Били сме заедно във всеки момент от живота ни. Да се отиде на съд срещу него в Аржентина е много трудно, но ще опитам и не знам какво ще се случи нататък”, добави Батиста.

Диего и Серхио бяха приятели десетилетия наред и редом станаха световни шампиони в Мексико през 1986-а.