Победата на Реал (Мадрид) с 10:2 над Райо Валекано е много повече от три точки за Серхио Рамос. Капитанът на клуба записа своята победа номер 300 с белия екип в единадесетия си сезон.

Рамос е изиграл общо 457 мача и е вкарал 56 гола за Реал. От неговите 300 победи - 165 са на „Бернабеу”, а 135 като гостуващ отбор.

„Това е моята победа номер 300 и нов рекорд за клуба. Мачът не беше много борбен, след като двама от играчите на Райо бяха изгонени, но ние трябва да помним, че успяхме да отбележим десет гола и сега отборът ще се отдаде на Коледните празници, нетърпелив за още. Райо е отбор, който играе прекрасен футбол.

Ние уважаваме мнението на всеки, те излязоха, за да спечелят и дори поведоха в резултата. След като влезнахме в ролята на догонващи, ние знаехме как да реагираме и се фокусираме върху позитивите. Нашите фенове искат най-доброто от нас, ние почитаме историята и емблемата на клуба, но въпреки това понякога нещата не се получават както искаме. Трябва да запазим спокойствие и да видим какво ще се случи в края на сезона.

Ситуацията е сложна. Ние не сме там, където искаме да бъдем и това се отразява в настроението на феновете. Привържениците очакват много от нас, те винаги искат отборът да спечели, но това не винаги може да се случи. Трябва да бъдем обединени, да намерим баланса, за да стигнем до края на сезона във възможно най-добра форма”, каза Рамос след двубоя.