Аматьорският Кроули стана изненадата на настоящото издание на ФА Къп, преодолявайки третия кръг на турнира. В понеделник вечерта петодивизионният тим отстрани Дарби Каунти след 2:1 и гол на Серхио Торес в добавеното време.
 
Попадението на нападателя класира Кроули за четвъртия кръг на ФА Къп за първи път в историята на клуба. Аржентина пък отбеляза един от най-важните голове на свои футболист, реализиран в най-стария футболен турнир от 30 години насам. През 1981 г. Рики Виля донесе на Тотнъм трофея, вкарвайки за 3:2 срещу Манчестър Сити.
 
Серхио Торес може да не е известен като своя съфамилник Фернандо Торес от Ливърпул, но в последните дни натрупа популярност. Нападателят на Кроули е роден на 8 ноември 1983 г. в Мар дел Плата. Започва футболната си кариера в местния Банфилд, а междувременно работи в тухларната на баща си.
 
През 2004 г., след двегодишен престой в родния си клуб, той решава да потърси късмета си като футболист в Англия. Преминава 14-дневни тестове в Брайтън, но не успява да впечатли техническия щаб на тима. Това го принуждава да играе за аматьорския Молси, а по-късно същата година се мести в Бейзингстоук.
 
Докато играе за “драконите”, нападателят трябва да работи, за да изкарва прехраната си. Серхио Торес е нает да реди рафтовете в местния клон на голямата британска аптекарска верига “Буутс”. “Година и половина подреждах лекарствата в аптека. Все още се чувам с тогавашния си шеф. Обади ми се преди мача с Дарби Каунти, за да ми пожелае успех”, разкри Торес.
 
През юли 2005 г. Бейзингстоук играе две предсезонни контроли с Уикъмб, а мениджърът на Уондърърс Джон Горман е впечатлен от аржентинеца и му предлага двегодишен договор. Половин година по-късно острието бележи първия си гол за тима при победата с 2:0 над Нотс Каунти. С изявите си за Уикъмб Серхио Торес се харесва на наблюдателите и сп. “FourFourTwo” го поставя на 76-о място в класацията на най-добрите футболисти в Англия, извън Висшата лига.
 
Нападателят е забелязан от Дарън Фъргюсън, сина на Сър Алекс, и през юли 2008 г. е привлечен в Питърбро, който току-що е спечелил промоция за Лига 1. Трансферната сума е 100 000 паунда. На 3 март 2009 г. бележи първия си гол за клуба при успеха с 3:2 над Лейтън. През същия сезон тимът се класира за Чемпиъншип, но аржентинецът е даден под наем до януари 2010 г. на Линкълн Сити.
 
През миналото лято Кроули плаща 100 000 паунда на Питърбро за Серхио Торес, а половин година по-късно трансферът се изплаща. Острието носи победата на “червените дяволи” с 2:1 над Дарби Каунти и класира тима си за четвъртия кръг на ФА Къп. Съперник там ще бъде четвъртодивизионният Торки.
 
“Почувствах се невероятно след гола. Не можех да дишам и да говоря. Все едно имах буца пръст в гърлото. Вероятно съм вкарвал и по-хубави попадения, но това е най-важното и най-драматичното в кариерата ми. Невероятно е за тим като нашия да отстрани отбор от Чемпиъншип”, признава Серхио Торес.
 
“Този гол оправдава решението ми да сменя професионалната лига с аматьорската. Тогава мениджърът Стив Евънс се пошегува, че е взел Фернандо Торес. Аз съм сигурен, че и испанецът би се гордял от подобно попадение. Не съм и помислял, че в един момент ще бъда единственият футболист с фамилия Торес, останал да играе във ФА Къп. Очаквам тежък и здрав мач с Торки”, твърди аржентинският нападател./БЛИЦ