Тази вечер ще стана ясни още два от участниците на световното първенство в Катар. Предстои да се изиграят два от трите финални плейофа за класиране на Мондиала, който е в края на годината. Решителните битки са Португалия - Северна Македония и Полша - Швеция (от 21:45 часа).  Мачът в Порто ще бъде излъчен по БНТ 3.

Западните ни съседи сътвориха чудото и отстраниха европейския шампион Италия след сладък успех с 1:0 в Палермо с гол в добавеното време. Тази вечер от 21:45 часа в Порто футболистите на Благоя Митревски ще опитат да поднесат нова сензация, елиминирайки и Кристиано Роналдо и компания. 

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

"Да съсипем мечтата на Роналдо", призова един от лидерите на националния отбор на Северна Македония Езджан Алиоски, който сега играе за Ал Ахли (Саудитска Арабия), а преди това беше четири сезона в Лийдс.

"Кристиано играе на високо ниво вече 20 години. Трофеите и постиженията му са мечта за всеки футболист. Той има за цел да играе на световното първенство. Не искаме да му разваляме живота, но силно желаем да изпълним мечтата си", добави той.

"Елиминирахме страхотен отбор - Италия, който е настоящ европейски шампион, а все още нямаме виза за Мондиала. Преследваме мечтата си и ще направим всичко, за да я сбъднем в Порто", каза още Алиоски.

Съдия на решителния мач на "До Драгао" в Порто ще бъде Антъни Тейлър от Англия.

Националният отбор на Полша може да се каже, че донякъде е облагодетелстван, тъй като достигна до финалния плейоф без игра. Роберт Левандовски и компания трябваше да се срещнат с Русия на полуфиналния бараж, но "Сборная" беше дисквалифициран заради войната в Украйна и така "Дружина полска" отиде направо на финала.

В същото време Швеция трябваше да мине по доста трънлив път. "Тре кронур" игра 120 минути в полуфиналния бараж с Чехия, но успя да спечели с 1:0 с гол в продълженията. Сега обаче скандинавците са в доста по-неизгодна позиция, още повече, че гостуват тази вечер в Хожув, където и публиката ще бъде допълнителен фактор в полза на Полша.

Днес трябваше да се изиграе още един финален бараж, но беше отложен за неопределено време. Вече знаем единия участник, който достигна до тази фаза - Уелс, който победи на полуфинала с 2:1 Австрия. Другият полуфинален сблъсък между Шотландия и Украйна обаче не се изигра заради войната, като не е ясно кога тази среща ще може да се проведе.