Севиля няма да пусне хърватския си национал Иван Ракитич за по-малко от 10 милиона евро. Това е сумата, обявена на Локомотив (Москва), чийто треньор Славен Билич иска своя сънародник в състава си.

Вече два пъти андалусците отхвърлят предложения за хърватина с швейцарски паспорт. Първо московчани оферирали 8 млн. и 1,8 млн. евро заплата, а след това повишили офертата на 8,5 млн. и 2 млн. за играча.

Въпреки това Севиля настоява за 10 млн. евро. "Клубът не прие двете оферти за Иван. Ако Локомотив не коригира предложената сума, опасявам се, че трансферът ще пропадне. Испанците имат сериозна нужда от финансови средства, а договорът на Ракитич е до 2015 година. Клиентът ми е доволен в Испания, но ако клубовете се договорят той няма да има избор.

Треньорът на московчани Славен Билич вижда у него чудесен заместник на Денис Глушаков, който може да напусне заради проблеми с ръководството и съотборници. Няколко клуба се интересуват от него, а Зенит и Спартак (М) са най-активни", коментира агентът на Ракитич Кевин Фиранели.