Севиля и гостуващият Реал Сосиедад завършиха 1:1 в мача си от 36-ия кръг на испанската Примера дивисион. Така андалусийци пропуснаха шанса си да се изравнят по точки с третия Атлетико (Мадрид), който има аванс от 2 точки и е с мач по-малко. Гостите от Сан Себастиан можеха да се изравнят на петото място в Виляреал, но също не успяха. Те дори играха малко повече от 10 минути с човек по-малко, след като Сурутуса получи червен картон.

Домакините имаха инициативата в началото, но Уисам Бен Йедер пропусна чудесна възможност за гол в 19-ата минута, когато направи индивидуален пробив и накрая не намери очертанията на вратата. Удари на Серхио Аскудеро и Пабло Сарабиа също бяха спасени от вратаря на гостите. Все пак Пабло Сарабиа (41) даде аванс на Севиля преди почивката.

Самир Насри и Витоло от домакините шутираха неточно в началото на втората част, а Карлос Вела (61) изравни, възползвайки се от груба грешка на Клеман Ленгле. Вела можеше да сътвори и пълен обрат, но негов удар бе блокиран, а след това пропусна от близка дистанция и с глава.  

В 79-ата минута Реал Сосиедад остана с човек по-малко. Давид Сурутуса фаулира Витоло, получавайки втори жълт и съответно червен картон.

След равенството Севиля е четвърти с 69 точки, а Реал Сосиедад е седми с 62 точки.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН