Севиля мина през иглени уши, но записа пета поредна победа в Примера дивисион и продължава да поддържа разликата от една точка зад Реал (Мадрид). В мач от 19 кръг на испанското първенство андалусийският тим се наложи с 4:3 като гост на последния Осасуна, като в последните 10 минути падната три гола.

Серхио Леон даде аванс на домакините от Памплона в 15-ата минута след асистенция на Роберто Торес. Две минути преди почивката Висенте Ибора изравни след пас на Стеван Йоветич.

В средата на второто полувреме Ибора стана главен герой в мача. Първо в 63-ата минута си вкара автогол, когато от границата на вратарското поле прати топката във вратата на тима си при центриране на Алекс Беренгер отдясно. Две минути по-късно вкара втория си гол в мача. Той беше точен с глава при добавката на удар на Бен Йедер, който беше париран от вратаря Марио.

Десет минути преди края на мача Франко Васкес даде аванс на Севиля за 3:2, когато с глава отклони центриране на Пабло Сарабия от корнер. Във втората минута на добавеното време и Сарабия се разписа за гостите с удар от границата на наказателното поле. Усилията на Осасуна стигнаха само за още едно попадение, реализирано минута по-късно от Кенан Кодро. Той беше точен с глава при центриране на Беренгер.

Така Севиля събра актив от 42 точки и се доближи на една зад Реал (Мадрид), който има мач по-малко. Барселона е на трета позиция с 38 точки. Осасуна заема последното 20-о място с едва 9 точки.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН