Попадение с глава на Луиш Фабиано и автогол на Марио Алварес донесоха на Севиля победата с 2:0 над Хетафе в първи мач от полуфинала на Кралската купа.

Гостите от Хетафе, които загубиха от Севиля финала на турнира през 2007 г., започнаха по-добре мача на “Санчес Писхуан”. Нападателят Ману дел Морал на два бе близо до гол, но първо бе спрян от вратаря Андрес Палоп, а след това от навременна намеса на Адриано Корея.

Тимът от мадридското предградие лесно установи контрол на мача и това принуди треньора на домакините Маноло Хименес да замени нападателя Алваро Негредо с халфа Ромарик Ндри след само половин час игра.

Въпреки недоволството на феновете, този ход се оказа успешен и в 41-ата минута бе първото по-сериозно положение за Севиля. Вратарят на Хетафе Оскар Устари с трудности успя да парира удар от воле на Фабиано.

В добавеното време на първата част бразилският нападател все пак успя да се разпише, когато прехвърли с глава Устари след центриране на Адриано. 10 минути преди края на мача след пробив на Хесус Навас Алварес си вкара автогол.

Тази вечер Атлетико (Мадрид) приема Расинг (Сантандер) в другия полуфинален сблъсък на турнира за купата на Испания./БЛИЦ