Севиля победи с 2:0 Барселона и взе солидна преднина след първия 1/2-финален сблъсък в турнира за Купата на Испания. Каталунците записаха първа загуба в редовното време след 16 мача без поражение. 

Домакините на "Рамон Санчес Писхуан" се възползваха по-добре от възможностите си и с попадения на Жул Кунде в 25-ата и Иван Ракитич в 85-ата минута постигнаха много ценна победа. 

Барса започна мача по-активно и в 11-ата минута създаде и първата голяма голова възможност. Антоан Гризман пусна перфектен пас за Меси в наказателното поле, но ударът на аржентинеца бе спасен от вратаря.

Домакините обаче откриха резултата в 25-ата минута. Жул Кунде се включи в предни позиции. Французинът направи страхотен пробив на скорост, елиминира няколко противникови играчи и вкара за 1:0.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В края на полувремето блестящата намеса на Марк-Андре тер Стеген попречи да се стигне до втори гол.

В 73-ата минута Матеу Лаос взе доста странно решение. Сусо задържа Жорди Алба в наказателното поле, но съдията реши, че нарушението е извън пеналта и не отсъди дузпа.

В последните минути Севиля издебна своя шанс и нанесе втори удар. Домакините организираха бърза контраатака, Ракитич излезе очи в очи с Тер Стеген и със силен удар вкара за 2:0.

В 90-ата минута гостите имаха добър шанс да вкарат почетен гол, но изстрел на Меси от фаул бе спасен от вратаря Буну.

Барселона обаче има поводи за оптимизъм. В последната среща на елиминационен принцип между двата отбора Севиля също имаше два гола аванс, но загуби с 6:1 гостуването си на "Ноу Камп".