Специална комисия от експерти с председател Ричард Скъдмор оцени сезон 2011/12 за най-успешен в 20-годишната история на английската Висша лига.

За първи път шампионът, участниците в европейските клубни турнири и изпадащите отбори от Висшата лига ще станат окончателно ясни след последния 38-и кръг, който е тази неделя от 17:00 часа българско време.

"Никога не сме имали такъв сезон в Премиършип. Всичко ще бъде определено в последния ден. Всички отбори вдигнаха нивото си и започнаха да играят офанзивен футбол, с много голове", заяви Ричард Скъдмор.

В неделя Манчестър Сити посреща КПР и ако спечели, ще триумфира като шампион. Евентуално равенство или равенство на “гражданите” пък ще чака Манчестър Юнайтед, който гостува на Съндърланд и ще преследва задължителна победа.

Арсенал, Тотнъм и Нюкасъл пък ще водят битка за третото място. “Топчиите” към момента са трети с 67 точки и в неделя гостуват на Уест Бромич. “Шпорите” са четвърти с 66 пункта и в последния кръг са домакини на Фулъм. Нюкасъл пък е пети с 65 точки и ще гостува на Евертън.

В битката за оцеляване са замесени Астън Вила, КПР и Болтън, като само един от тези тимове ще изпадне със сигурност. Вила е на 16-о място с 38 точки и гостува на Норич. КПР е 17-и с 37 точки и както вече стана дума има визита на кандидата за титлата Манчестър Сити. Болтън пък е на 18-а позиция с 35 точки и има гостуване на Сток Сити.

КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА ЗА ВИСШАТА ЛИГА - ТУК!