Нападателят на националния ни отбор и германския Енерги (Котбус) Димитър Рангелов приключи с участието си за този сезон. Таранът не успя да се възстанови от контузия и ще пропусне и последния мач на тима срещу Леверкузен. Митко се контузи при загубата на Енерги с 1:3 от Байерн и не взе участие в последните срещи на Енерги. Ръководството се надяваше в чудото лекарите да вдигнат на крака голмайстора за решаващия сблъсък с “аспирините”, но надеждите им се оказаха напразни.

"Димитър все още изпитва затруднения с ходенето, да не говорим за тичане или за игра с топка. Изобщо не може да става дума за негово участие в този мач, глезенът му все още не е възстановен", каза Прашникар.
Енерги е на три точки от спасителното 15-о място и е с равни точки с Арминия (Билефелд), заемащ 16-о място, което би означавало бараж срещу третия от Втора Бундеслига.

За да се спаси, тимът от Котбус се нуждае от задължителна победа над Леверкузен, както и издънки на Борусия (Мьонхенгладбах) и Арминия (Билефелд). При изпадане на Енерги Рангелов и другият българин Станислав Ангелов със сигурност ще напуснат клуба./БЛИЦ