Националния вратар Николай Михайлов се лекува от седмица в елитна клиника в Мюнхен. Стражът се е контузил на тренировка на Верона след лошо падане и удар във врата. Вследствие се е възпалил шиен прешлен и шефовете на италианския тим са потърсили лечение при считания за най-добрия спортен лекар в Европа - д-р Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт, дългогодишен шеф на медицинския екип на Байерн (Мюнхен).

"Много неприятна история се получи заради едно подхлъзване - довери Михайлов за "Труд" от баварската столица. - Контузията е на деликатно място и изисква много точна преценка. Д-р Мюлер-Волфарт се ангажира с моя случай и препоръча по-дълго лечение от около два месеца. На практика това означава край на сезона за мен, но при моя статут във Верона това реално няма значение. За мен сега най-важно е да не бързам с лечението и така да избегна рисковете, защото шийните прешлени са опасна зона. Започнахме лечението с инжекции, а от няколко дни активно действат физиотерапевтите. Според лекарите най-трудното е минало".

"Следващата седмица ще продължа по програма с процедури в България, а после се връщам във Верона. Наистина много "отрицателни полюси" ме удариха напоследък. Но това е част от играта. Не съм отчаян. Вярвам, че сегашната ми контузия ще е последното лошо в този кошмарен за мен сезон", каза още Михайлов.

Националът е резерва във Верона след трансфера си миналото лято от холандския Твенте.