Треньорът на Байер (Леверкузен) Шаби Алонсо поздрави Аталанта за спечеления финал в Лига Европа, след като италианският тим победи „аспирините“ с 3:0. 42-годишният испанец отчете какво е било ключовото за успеха на съперника и къде неговият отбор не се е представил според очакванията.

„Нека поздравим Аталанта, беше по-добрият отбор. Съперникът действаше много интензивно, а ние не можахме да покажем футбола, който обикновено практикуваме. Бяхме уверени в себе си, но не се справихме с напрежението от това, че сме на финал“, заяви Алонсо.

„Имахме известни проблеми, с които не искам да се оправдавам. Създадохме малко положения. Аталанта ни пресираше яростно от самото начало и взе предимство. На нас ни липсваше прецизност в последния пас“, допълни испанският специалист.

„Във футбола е много трудно една загуба да се анализира веднага след края на мача. Сега за нас ще е тест дали ще си стъпим бързо на краката, защото в събота ни престои нов много важен двубой“, завърши Шаби Алонсо, препращайки към финала за Купата на Германия срещу Кайзерслаутерн.