Шампионът на Казахстан Шахтьор (Караганда) обяви, че може да направи жертвоприношение и в Шотландия. Тимът гостува утре на Селтик в реванш от плейофния квалификационен кръг на Шампионската лига. Шахтьор спечели първия мач с 2:0, а от „детелините“ се оправдаха, че са били потресени от действията на домакините, които заклаха овца на стадиона преди мача.
 
Треньорът на тима от Караганда Виктор Кумиков обяви, че не е изключено клубът да направи жертвоприношение и преди мача в Глазгоу. Закланата овца в Казахстан беше една основните теми на пресконференцията му в Шотландия.
 
„Всеки отбор си има традиционни ритуали преди мач. Това е нашият, Селтик също сигурно има свои. Уважавам клубните традиции, те съществуваха още преди моето идване в Шахтьор“, заяви Кумиков.
 
Възможно е да направим курбан и в Глазгоу. Доколкото знам животновъдството е доста развито тук, така че може да заколим някоя шотландска овца. Този ритуал обаче няма психологически ефект върху футболистите, а по-скоро им помага да се отпуснат преди мача. По-важното е какво се случва на терена. В първия мач ние вкарахме два гола, а Селтик не успя“, допълни треньорът на шампиона на Казахстан.