Голмайсторът на Шалке 04 този сезон Клаас Ян Хунтелаар ще пропусне гостуването срещу носителя на Купата на Холандия Твенте в първи 1/8-финал между двата тима в турнира Лига Европа. Двубоят е е в четвъртък вечер от 20:00 часа българско време на „Гролш Весте” в Енсхеде.

„Нещата изглеждат зле и няма да мога да играя”, заяви холандският нападател. Той все още не е напълно възстановен след леко мозъчно сътресение, което получи след сблъсък с бранителя на Манчестър Юнайтед Крис Смолинг по време на контролата между Англия и Холандия миналата седмица, завършила с победа 3:2 за „лалетата” насред „Уембли”. Хунтелаар, който вкара 10 гола в Европа този сезон, включително и плейофите за влизане в групите на Лига Европа, остава под въпрос и за домакинството срещу Хамбургер в неделя от 18:30 часа българско време.

Холандският наставник на „миньорите” Хууб Стевенс няма да може да използва за гостуването срещу Твенте още капитана Бенедикт Хьоведес (мускулна травма) и централния бранител Кристоф Метцелдер (контузия в областта на слабините). Перуанският нападател Джеферсон Фарфан е наказан за натрупани картони, докато финландският голаджия Теему Пуки няма право да играе за „кралскосините” в Европа този сезон.