Феликс Магат вече не е треньор на единствения останал немски представител в Шампионската лига – Шалке 04. 57-годишният специалист не се яви тази сутрин на извънредната среща от ръководството на клуба и обявяването на уволнението бе само една формалност.

Магат пое “кралскосините” на 1 юли 2009 година, но от днес нямам никакви права в клуба, след като освен от длъжността старши треньор, той бе освободен и от Управителния съвет на клуба.

“Имаме много добри причини за раздялата. Смятам, че решението е един добър резултат за бъдещето на Шалке 04”, заяви 54-годишният Клеменс Тьонис, който е един от босовете на “миньорите”.

От тук насетне с всички спортно-технически въпроси в Шалке 04 ще се занимава Хорст Хелд, който досега отговаряше за финансите и маркетинга в клуба. В неделя срещу Байер (Леверкузен) отборът ще бъде воден от 54-годишния Сепо Ейхкорн, който сега бе асистент на Магат.

Според “Билд” следващият наставник на “миньорите” ще бъде Ралф Рангник. 52-годишният специалист водеше Шалке 04 през сезон 2004/05, а през тази зима напусна Хофенхайм след неразбирателство с босовете на клуба. Очаква се Рангник отново да дебютира начело на “кралскосините” след паузата заради евроквалификациите на 1 април срещу Санкт Паули. /БЛИЦ