Байерн не беше единственият печеливш от победата си с 2:1 над Борусия (Дортмунд) на финала на Шампионската лига на „Уембли“. Повод за радост имаше и в големия враг на „жълто-черните“ - Шалке 04.
 
Триумфът на Байерн в събота в Лондон ще донесе 5 милиона евро в касата на „кралскосините“. Сумата е част от клауза в договора на вратаря Мануел Нойер, който през 2011 г. премина при баварците от Гелзенкирхен.
 
В Шалке 04 дори вече са измислили в какъв вид да получат сумата от Байерн. Надзорният директор Клеменс Тьонис и мениджърът Холст Хелд вече са обсъдили възможността да поискат бразилския защитник Рафиня.
 
Южноамериканецът е резерва в Байерн, а в Шалке 04 добре го познават, тъй като той игра за тима от 2005 до 2010 г. 27-годишният десен бек има договор с баварците до 2014 г., а в момента е оценен на 4,5 милиона евро.
 
Бразилецът е резервен вариант за Шалке 04, тъй като основната им трансферна цел на тази позиция Себастиан Юнг продължи договора си с Айнтрахт (Франкфурт).
 
Според в. „Билд“ „кралскосините“ ще изчакат с предложението си към Байерн до края на седмицата. Те искат да изчакат финала за Купата на Германия между Байерн и Щутгарт в събота. Ако тимът на Юп Хайнкес постигне требъл, Шалке 04 трябва да получи по-голяма сума по клаузата в договора на Нойер.