Бившият наставник на ЦСКА Павел Дочев е бил на интервю за работа като треньор в Шалке 04, пише “Дер Вестерн”. През миналата седмица 45-годишният българин е имал среща с Феликс Магат относно възможността да поеме втория отбор на “кралскосините”.
 
Дочев е само един от вариантите, които в Гелзенкирхен са разглеждали за заместник на Михаел Борис. Настоящият наставник на Шалке 04 ІІ има договор до лятото и той няма да бъде подновен. Според информацията шансовете на българина са минимални, а за фаворит се счита Бернхард Трарес.
 
Бившият треньор на “Левски” Рюдигер Абрамчик също е сред кандидатите за поста. За последно той бе начело на латвийския Металургс (Лиепая). Другите варианти са Олаф Тон (в момента начело на петодивизионния Хюлс) и Ханес Бонгарц (за последно водил гръцкия Шкода Ксанти).
 
Както е известно, Арминия също разглежда вероятността да назначи Павел Дочев за треньор през лятото. През този сезон той бе начело на ЦСКА и на третодивизионния германски Зандхаузен, но бе уволнен и от двете места./БЛИЦ