Спортният директор на Шалке 04 Хорст Хелдт потвърди, че клубът проучва възможността да привличането на швейцарския национал и бивш халф на Байерн Джердан Шакири от Интер.

„Този играч е на пазара. Той има необикновени качества. Отбор като Шалке 04 трябва да провери дали този трансфер е възможен”, сподели Хелдт пред „Билд”.

„Джердан може да ни тласне напред и затова ние сме задължение да проверим нещата. Това не означава, че играчът ще дойде при нас, че сме пред финализиране на трансфера или, че преговаряме. Не мога да кажа, че водим директни и интензивни разговори”, допълни спортният директор на „миньорите” от Гелзенкирхен.

Шакири не влиза в плановете на треньора Роберто Манчини за следващия сезон, а независимо от евентуална негова продажба, Интер ще трябва да плати на Байерн 18 милиона евро, каквато бе договорката между двата клуба през зимата.

23-годишният швейцарски национал взе участие в 15 мача от италианската Серия „А” и се разписа само веднъж, но подаде и за още две попадения на Интер.