Германският национал Люис Холтби окончателно отхвърли предложението на Шалке 04 за нов договор и ще напусне тима от Гелзенкирхен, обявиха официално от клуба.

Контрактът на 22-годишния халф изтича през лятото на 2013 година и тогава ще може да напусне като свободен агент, а още от януари може да започне преговори с други клубове. Най-вероятно „кралскосините” ще се опитат да продадат Холтби през зимния трансферен прозорец, за да вземат все пак някакви пари за него. Халфът е оценяван на 11 милиона евро от популярния сайт transfermarkt.de.

„Надявахме се той да бъде част от нашето бъдеще, но решението му е продиктувано от лични причини и ние го уважаваме. Не се съмняваме, че до последния си мач за клуба той ще дава всичко от себе си в името на успеха на отбора", коментира спортният директор на "кралскосините" Хорст Хелд.

“Миньорите” от Гелзенкирхен привлякоха Холтби преди 3 години от Алемания (Ааахен) и след това на два пъти го преотстъпваха на Бохум и на Майнц. Интерес към халфа проявяват Байерн и английските Ливърпул, Арсенал и Тотнъм.

Холтби има общо 97 мача и 15 гола в Бундеслигата, а в същото време е голмайстор на младежкия национален отбор на Германия с 11 попадения