Шалке 04 подходи пестеливо в търсенето на заместник за напусналия в посока Байерн (Мюнхен) германски национален вратар Мануел Нойер и привлече 22-годишния Ралф Феерман от изпадналия във Втора Бундеслига Айнтрахт (Франкфурт).

В полезрението на “миньорите” за нов вратар бяха 19-годишния белгийски талант Тибаут Куртоа, холандският национал Маартен Стекеленбург от Аякс, както и други двама таланти от Бундеслигата – 20-годишния Кевин Трап от К’лаутерн и 22-годишния Рон-Роберт Цилер от Хановер 96. В крайна сметка обаче “кралскосините” решиха да си върнат Ралф Феерман, който идва със свободен трансфер.

Феерман игра за Шалке 04 от 2003 до 2009 година, но бе принуден да напусне, след като не можа да се пребори за титулярно място с Мануел Нойер. Сега вратарят се завръща в Гелзенкирхен и получава 4-годишен договор до лятото на 2015 година.

“Много сме доволни от това решение, защото Ралф Феерман разполага с всички необходими спортни качества. Той е много талантлив вратар, чието спортно развитие все още не е приключило. Освен това той познава много добре отбора”, заяви мениджърът на Шалке 04 Хорст Хелдт.

“Имах добри времена във Франкфурт, но се радвам много, че отново се завръщам вкъщи. Искам да продължа развитието си и за в бъдеще да мога да покажа добри постижения с Шалке 04”, сподели пък самият Феерман. /БЛИЦ