Шалке 04 размаза втородивизионния Дуисбург с 5:0 във финала на турнира за Купата на Германия и напълно заслужено грабна петия си трофей от тази надпревара. По този начин „кралскосините” се наредиха на трето място по спечелени Купи на Германия, като безспорен лидер е Байерн (Мюнхен) с 15 отличия, а втори е Вердер (Бремен) с 6 трофея от турнира.

"Миньорите" откриха резултата на „Олимпиящадион” в Берлин още в 17-а минута, когато перуанският национал Джеферсон Фарфан намери младия Юлиан Дракслер, който със страхотен финт се измъкна от опеката на бранителите на Дуисбург и с удар от границата на наказателното поле прати топката в горния десен ъгъл на вратата за 1:0.

Само пет минути по-късно отново Фарфан показа класа, като проби по крилото и пусна пас по земя в коридор за Клаас Ян Хунтелаар, който получи топката на границата на малкия пеналт, протегна крак и прати коженото кълбо в долния ляв ъгъл, удвоявайки преднината на своя тим – 2:0.

В 42-ата минута Джеферсън Фарфан центрира от корнер с десния крак, а бранителят Бенедикт Хьоведес изпревари американския вратар на "зебрите" Давид Йелдел и с глава прати топката в мрежата за 3:0.

Десет минути след началото на втората част Хунтелаар с пас по земя изведе Хурадо сам срещу вратаря и халфът на Шалке 04 с удар по земя прати топката в долния ляв ъгъл - 4:0. Двадесет минути преди края на срещата Хунтелаар отбеляза второто си попадение в мача, оформяйки и крайното 5:0 за „миньорите”.

Дуисбург – ШАЛКЕ 04 0:5
0:1 Юлиан Дракслер (17), 0:2 Клаас Ян Хунтелаар (22), 0:3 Бенедикт Хьоведес (41), 0:4 Хурадо (55), 0:5 Клаас Ян Хунтелаар (70)