Шалке 04 привлече унгарския национал и голмайстор на Майнц Адам Салай. Новината потвърди спортният директор на „кралскосините” Хорст Хелдт преди днешната тренировка на тима.

25-годишният нападател подписа договор за 4 години с „миньорите” от Гелзенкирхен, които ще платят за него 8 милиона евро трансферна сума. Очаква се унгарецът да премине днес задължителните медицински прегледи и сделката да бъде финализирана.

„Той е при нас за медицински прегледи. Стигнахме до споразумение с Майнц. Адам е гладен за голове и по принцип има добра успеваемост пред противниковите врати. През миналия сезон нямахме адекватен заместник на Клаас-Ян Хунтелаар, когато той бе контузен. Със Салай правим следващата крачка. Конкуренцията в тима е много важна”, заяви Хелдт.

Салай има 21 гола в 79 мача за Майнц в Бундеслигата, като само за изминалия сезон отбеляза 13 попадения. Унгарецът е третото ново попълнение на Шалке 04 след защитника Филипе Сантана от Борусия (Дортмунд) и полузащитника Кристиан Клеменс от втородивизионния Кьолн.