Три отбора от Бундеслигата и само един втородивизионен тим участваха в жребия за 1/2-финалите в турнира за Купата на Германия, изтеглен веднага след изиграването на последната 1/4-финална среща Оснабрюк - Шалке 04 (0:1).

В ролята на феята на късмета в сряда вечер бе вратарката на националния отбор на Германия Надине Ангерер. Тя ощастливи актуалния носител на трофея Вердер Бремен, като му прати на "Везерщадион" да гостува втородивизионния Аугсбург, елиминирал на 1/4-финалите Кьолн след успех с 2:0. Срещу Аугсбург "бременските музиканти" естествено са изявени фаворити и по всяка вероятност ще може да защитят на финала в Берлин трофея си от миналата година.

Истински титаничен сблъсък очаква феновете на Бундеслигата пък в другия 1/2-финал, след като Шалке 04 ще домакинства на своя "Veltins Arena" на рекордьора по спечелени титли и купи на Германия Байерн Мюнхен, отстранил на 1/4-финалите втородивизионния Гройтер Фюрт след разгром с 6:2 на своя "Алианц Арена". След изтеглянето на жребия наставникът на Шалке 04 Феликс Магат, който изведе Волфсбург до шампионската титла миналата година, изказа задоволството си от него: "Много се радвам, че ще посрещнем Байерн в Гелзенкирхен. Единственото нещо, което исках преди жребия, бе да сме домакини на 1/2-финала". 

Срещите от 1/2-финалната фаза на турнира ще се изиграят на 23 и 24 март, а финалът е на 15 май в Берлин. /БЛИЦ