В Шалке 04 работят тайно по отстраняването на треньора Фелик Магат, твърди “Шпортбилд”. “Кралско-сините” прескочиха груповата фаза на Шампионската лига и са на осминафинал, но в Бундеслигата трагедията е пълна. Миналия уикенд Шалке бе унизен от Кайзерслаутерн – 0:5.
 
Немската преса твърди, че Магат си е създал врагове навсякъде. Извеждането на мениджъра Хорст Хелд в силна позиция и довеждане на нов треньор. Това е кризисният план на ръководството, твърди списанието. Хелд бе привлече лятото именно, за да се ограничи властта на треньора.
При този вариант обаче за клуба ще произтекат тежки финансови последици. Магат и целия му екип имат стабилни договори до 2013 година.
 
Плащането на неустойки ще е голямо бреме за закъсалия с големи дългове Шалке - 250 милиона. Магат печели най-много в гилдията в Германия – 5,4 милиона на сезон. Процентът на неустойката със сигурност е много, много голям.
 
Магат вече започна крути мерки за затягане на отбора – задраска зимната ваканция, направи наказателни тренировки в студа и пропъди при аматьорите трима играчи.