Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Карел Поборски направи шокиращо разкритие, че е бил на един ден от смъртта. 47-годишният чех, който игра аз „червените дяволи“ в периода 1996-98, е бил пред умиране през 2016 година заради мозъчна инфекция. С Юнайтед той е шампион на Висшата лига за 1997 г. За тима от „Олд Трафорд“ има 47 мача и шест гола.

Причината за здравословните неприятности е кърлеж, който се забил в брадата на бившия чешки национал. Сериозното развитие на лаймска болест наложило спешна операция, а след нея Поборски трябвало да носи специална маска, за да предпази очите си.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Ако бях пристигнал в болницата само ден по-късно, щях да умра. Лекарите казаха, че доста съм закъснял с отиването при тях. Веднага ме поставиха в кома. Когато ме събудиха, започнаха да ме питат как се казвам и да ме изпитват по таблицата за умножение със седем“, разказва Поборски пред „Гардиън“.

„Всичките ми лицеви мускули бяха парализирани. Имах мозъчна инфекция. Прекарах три седмици под карантина в болницата и постоянно ми вливаха силни антибиотици директно във вените. Не можех да се храня. Трябваше да държа очите си покрити, тъй като бях много чувствителен към светлината. Никога не съм се страхувал така през живота си“, допълва европейският вицешампион с Чехия от Евро`96.