Тази вечер в 21:45 часа ще се изиграе един от най-вълнуващите двубои в италианската Серия “А”. На "Ювентус Стейдиъм" в Торино излизат шампионите от Ювентус срещу гранда Милан. “Старата госпожа” е близо до дублиране на титлата в Италия, докато младия тим на “росонерите” показва все по-добра игра и се науждае от задължителни 3 точки в борбата за второто място.

"Бианконерите" имат преднина от 11 точки пред втория Наполи и само чудо в оставащите 6 мача до края на сезона може да ги лиши от златните медали. Милан пък се бори за втората позиция с неаполитанците, като в момента изостава с 4 точки от тях и едно поражение тази вечер може до голяма степен да реши спора в полза на "небесносините”.

Наставникът на Ювентус Антонио Конте не може да разчита на защитника Джорджо Киелини, който получи травма по време на тренировка през седмицата и няма да бъде на линия за двубоя. Никола Анелка също е с проблем в прасеца, а Себастиан Джовинко и Симоне Пепе са извън игра за дълго и също пропускат и този двубой.

Милан пък големият отсъстващ ще бъде нападателят Марио Балотели, който е наказан за този мач. Найджъл де Йонг има лека травма и до последно ще бъде под въпрос.

Милан спечели срещата между двата тима с 1:0 на "Сан Сиро" през първия полусезон. Това със сигурност ще мотивира допълнително "бианконерите" за реванш тази вечер.

Общата статистика на всички двубои между тези съперници “Старата госпожа” има предимство от 57 победи срещу 51 за Милан при 58 равенства.

Ювентус - Милан
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Начало: 21:45 часа
Съдия: Лука Банти
Пряко в БЛИЦ,
ТВ7

Вероятни състави:

______.gifЮвентус: Буфон, Бонучи, Пелузо, Бардзали, Лихтщайнер, Видал, Пирло, Погба, Асамоа, Маркизио, Вучинич

милан_1.jpgМилан: Абиати, Де Шильо, Мексес, Констант, Амброзини, Монтоливо, Мунтари, Нианг, Пацини, Ел Шаарави