ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2023/24 приключва с изиграването на днешните осем мача в турнира. След тях ще паднат и последните въпросителни в турнира.

Агенция БЛИЦ ви представя възможните варианти за развой на ситуацията в четирите групи и шансовете на всеки един отбор за крайното подреждане.

ГРУПА „E”
22:00 часа Атлетико (Мадрид) – Лацио
22:00 часа Селтик – Фейенорд
Класиране: 1.Атлетико (Мадрид) 11 т., 2.Лацио 10 т., 3.Фейенорд 6 т., 4.Селтик 1 т.

* В тази група почти всичко е ясно. Фейенорд продължава след Нова година в Лига Европа. Селтик отпада от евротурнирите. Единствената неизвестна е кой ще завърши на първо място измежду Атлетико (Мадрид) и Лацио. „Дюшекчиите“ се нуждаят от равенство при домакинството си срещу „орлите“, за да си гарантират първото място и да бъдат поставени в жребия за осминафиналите.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

ГРУПА „F”
22:00 часа Борусия (Дортмунд) – ПСЖ
22:00 часа Нюкасъл – Милан
Класиране: Борусия (Дортмунд) 10 т., 2.ПСЖ 7 т., 3.Нюкасъл 5 т., 4.Милан 5 т.

* Борусия (Дортмунд) е сигурен осминафиналист и ще завърши на първо място в групата, ако не загуби от ПСЖ.
* Парижани ще си гарантират място в следващата фаза като първи в групата, ако победят „жълто-черните“. ПСЖ може да продължи напред и като втори в класирането, ако направи равенство с Борусия и Нюкасъл не победи Милан в другия мач. Френският гранд може да продължи дори и при загуба, ако Нюкасъл и Милан направят равенство. При всеки друг развой ПСЖ ще завърши на трето място в групата и ще играе в Лига Европа.
* Нюкасъл може да се класира за осминафиналите като втори в групата, ако победи Милан, а ПСЖ не спечели срещу Борусия (Дортмунд). „Свраките“ ще завършат трети и ще продължат в Лига Европа, ако победят Милан и ПСЖ спечели срещу Борусия. „Черно-белите“ може да заемат третото място и при равенство срещу „росонерите“.
* Милан ще продължи в турнира като втори в групата, ако победи Нюкасъл, а ПСЖ загуби от Борусия (Дортмунд). Италианският тим може да завърши трети и да продължи в Лига Европа, ако спечели на „Сейнт Джеймсис Парк“, а ПСЖ не допусне загуба.

ГРУПА „G”
19:45 часа РазенБалшпорт (Лайпциг) – Йънг Бойс
19:45 часа Цървена звезда – Манчестър Сити
Класиране: 1.Манчестър Сити 15 т., 2.РазенБалшпорт (Лайхпциг) 9 т., 3.Йънг Бойс 4 т., 4.Цървена звезда 1 т.

* В тази група всичко е ясно. Манчестър Сити продължава на осминафиналите като победител в групата. РазенБалшпорт (Лайпциг) също ще играе в Шампионската лига и след Нова година. Йънг Бойс е гарантирано трети и ще продължи в Лига Европа, докато Цървена звезда ще остане на последното място и ще отпадне от евротурнирите.

ГРУПА „H”
22:00 часа Порто – Шахтьор (Донецк)
22:00 часа Антверпен – Барселона
Класиране: 1.Барселона 12 т., 2.Порто 9 т., 3.Шахтьор (Донецк) 9 т., 4.Анверпен 0 т.

* Барселона е сигурен осминафиналист и ще завърши на първо място в групата, ако не допусне загуба от Антверпен или Шахтьор не победи Порто. Ако каталунците загубят, а Шахтьор спечели, първото място ще бъде определено по голова разлика. Следващият показател е вкарани голове, а след това ще е гледат реализираните попадения като гост.
* Порто може да продължи на осминафиналите като втори в групата, ако не допусне загуба от Шахтьор (Донецк).
* Шахтьор ще продължи в Шампионската лига и след Нова година, ако победи Порто. Украинският тим дори може да завърши на първо място в групата, ако спечели срещу „драконите“, а Барселона загуби своя мач. Тогава позицията на двата тима ще бъде определена според голова разлика, а след това ще се взимат под внимание вкараните голове и накрая реализираните попадения като гост.
* Антверпен е твърдо четвърти в групата и отпада от евротурнирите.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!