Шампионската лига се завръща! Тази вечер от 22:00 часа след дълга пауза предстои да се насладим на два големи мача от осминафиналите на турнира. В Дортмунд Борусия приема френския ПСЖ, а очакванията са за триумф на нападателния футбол. В другата среща тази вечер прагматичният Атлетико (Мадрид) приема носителя на трофея Ливърпул.

Борусия (Дортмунд) - ПСЖ
22:00 часа, “Сигнал Идуна Парк”
Съдия: Антонио Матеу Лаос (Испания)
Пряко по МАX Sport 2

Домакините ще бъдат без двама от основните си играчи - Марко Ройс и Юлиан Бранд. Люсиен Фавър обаче има достатъчно богат арсенал от отлични футболисти. Норвежката сензация Ерлинг Холанд ще се опита да продължи головата си серия, а Торган Азар и Джейдън Санчо също ще бъдат постоянна заплаха за вратата на парижани.

От своя страна наставникът на ПСЖ Томас Тухел се изправя срещу бившия си тим. Френският шампион няма никакви проблеми, като единственият, който пропуска мача, е Дагба.

Вероятни състави:
БОРУСИЯ: Бюрки, Пишчек, Хумелс, Аканджи, Хакими, Джан, Витсел, Герейро, Т. Азар, Холанд, Санчо
Контузени: Ройс, Бранд, Дилейни
Наказани: няма
Треньор: Люсиен Фавър


ПСЖ: Навас, Мюние, Маркиньос, Кимпембе, Бернат, Ди Мария, Верати, Гей, Неймар, Икарди, Мбапе
Контузени: Дагба
Наказани: няма 
Треньор: Т. Тухел

Баланс: 2 мача, 2 равенства, г.р.1:1

___________________________________________________________________________________

Атлетико (Мадрид) - Ливърпул
22:00 часа, “Метрополитано”
Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)
Пряко по МАX Sport 3

Дуелът на треньорските скамейки ще бъде много интересен. Диего Симеоне е от типа, който е готов с всякакви похвати да донесе победата на своя тим, докато Юрген Клоп се отдава на атакуващ футбол, който радва окото, но и печели. Домакините често са обвинявани, че играят грозно, грубо и успехите им са с ниска резултатност, но във футбола са важни победите. На "Метрополитано" ще видим прагматичен срещу романтичен футбол.

Симеоне няма да може да разчита на рекордната си покупка Жоао Феликс, както и на десния бек Кийрън Трипиър. Добрата новина е, че се завръщат Диего Коща и Алваро Мората.

Юрген Клоп до последно ще има колебания дали Джеймс Милнър и Джердан Шакири ще бъдат изцяло готови, но те не са сред титулярите в неговата формация. Германецът ще може да разчита на всичко най-добро, с което разполага.

Вероятни състави:
АТЛЕТИКО: Облак, С. Ариас, Фелипе, Савич, Саул, Коке, Томас, М. Йоренте, Витоло, А. Мората, А. Корея
Контузени: Трипиър, Феликс
Наказани: няма
Треньор: Диего Симеоне


ЛИВЪРПУЛ: Алисон; Александър-Арнолд, Ван Дайк, Гомес, Робъртсън; Окслейд-Чембърлейн, Хендерсън, Вайналдум; Салах, Фирмино, Мане
Контузени: Шакири, Милнър, Клайн
Наказани: няма
Треньор: Юрген Клоп

Баланс: 4 мача, 1 победа за Атлетико, 2 равенства, 1 победа за Ливърпул, г.р.4:4